Bij ons lage eigen bijdrage echtscheidingsmediation

Vanaf 1 oktober 2013 wordt de eigen bijdrage die u verschuldigd bent indien aan u een toevoeging is verleend voor een echtscheiding of aanverwante zaken verhoogd.

Indien u bij ons echter kiest voor echtscheidingsmediation en u komt voor een toevoeging in aanmerking dan blijft u bij ons de lage eigen bijdrage voor mediation verschuldigd. De eigen bijdragen voor mediation worden namelijk niet verhoogd. Omdat wij als NMI Registermediator bij de Raad voor Rechtsbijstand zijn ingeschreven als gespecialiseerd echtscheidingsmediator kunnen wij een zognoemde mediationtoevoeging voor u aanvragen.

In geval van een mediation van meer dan vier uur bent u bijvoorbeeld een eigen bijdrage van € 103,00 per persoon voor de mediation verschuldigd (tarief 2013).

Verder hebt u het voordeel dat wij tevens advocaat zijn en aansluitend de echtscheiding bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheidingsuitspraak bij de gemeente voor u kunnen afwikkelen. U hoeft dus niet nog eens een keer, na de mediation, naar een advocaat wat ook weer kosten met zich brengt. Mediators die geen advocaat zijn dienen u hiervoor nog naar een advocaat door te verwijzen.

Hebt u vragen over de kosten dan kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen. Overigens is bij ons het eerste kennismakingsgesprek altijd kosteloos. De volledige voorwaarden die gelden bij de aanvraag en de afgifte van een toevoeging kunt u nalezen op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.