Als het samen niet meer gaat…

Wanneer u hebt besloten om uit elkaar te gaan dan moeten er veel zaken geregeld worden. Hoe regelt u met elkaar de zorg en de opvoeding van de kinderen? Hoe betrekt u de kinderen bij het maken van de afspraken op een wijze die bij hun leeftijd past? Hoe gaat u om met de kosten van de kinderen? Moet het huis verkocht worden? Hoe moet het vermogen verdeeld worden? Er komen veel vragen op u af in een periode die onzeker en emotioneel kan zijn. Misschien vindt u het moeilijk om met elkaar te overleggen.

U kunt kiezen voor echtscheidingsmediation. Gedurende een of meer bijeenkomsten wordt u geholpen om met elkaar te komen tot zorgvuldige afspraken over de gevolgen van de echtscheiding.

 

Een aantal van onze advocaten is MfN – Registermediator. Robert Teusink is daarnaast opgeleid en ervaren als gespecialiseerd echtscheidingsmediator en is bekend met verschillende mediationmethoden om u te helpen om tot afspraken te komen en om op een goede en respectvolle wijze de gevolgen van de echtscheiding te regelen. Het voordeel van mediation bij echtscheiding is dat de verhoudingen er in de regel op vooruitgaan, u vaak beiden tevreden bent met de uitkomst en dat u beter in staat bent om ook eventuele toekomstige verschillen van mening goed op te lossen.

Afspraken die u met elkaar maakt worden vastgelegd in een convenant en als u minderjarige kinderen heeft tevens in een ouderschapsplan. Meestal wordt de rechtbank verzocht het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan op te nemen in de echtscheidingsbeschikking.

Wij zijn tevens advocaat en het voordeel daarvan is dat wij ook het verzoek bij de rechtbank kunnen indienen en de inschrijving van de echtscheiding kunnen verzorgen.

Voor echtscheidingsmediation hanteren wij betaalbare tarieven. U kunt met ons als uw zaak zich daarvoor leent ook een vaste prijsafspraak maken. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand dan kunnen wij voor u een toevoeging aanvragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robert Teusink.