Echtscheiding

Iedere scheiding is anders, maar het is altijd een emotionele periode en brengt vaak een hoop onzekerheid met zich mee. Een scheiding kan namelijk grote gevolgen hebben, zowel financieel als persoonlijk. Wat zijn de gevolgen als u een eigen bedrijf heeft? Hoe zit het nu met de kinderen? Wie krijgt de echtelijke woning toegewezen? Brekelmans Van der Ven begeleidt en adviseert u en zorgt dat alles in goede banen geleid wordt. Een echtscheiding hoeft niet vervelender te worden dan het al is. Zo kunt u erop rekenen dat een deskundige advocaat de zakelijke kant van uw scheiding voor u behartigt.

Een echtscheidingsprocedure begint met het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Hierin wordt gevraagd om de echtscheiding uit te spreken omdat het huwelijk duurzaam is ontwricht. Naast de echtscheiding kunnen nevenvoorzieningen worden gevraagd, zoals beslissingen over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken betreffend de kinderen, een omgangsregeling of co-ouderschap, kinderalimentatie maar ook beslissingen over een partneralimentatie of de verdeling van de gemeenschap van goederen of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden.

Meer over echtscheiding kunt u hier lezen.

Echtscheidingsmediation

Het kan zijn dat u het moeilijk vindt om tijdens deze periode met elkaar te overleggen. Als dit het geval is, kunt u kiezen voor echtscheidingsmediation. Gedurende één of meer bijeenkomsten zal u worden geholpen om met elkaar te komen tot zorgvuldige afspraken over de gevolgen van de echtscheiding. Een aantal van onze advocaten is MfN–Registermediator. Robert Teusink is daarnaast opgeleid en ervaren als gespecialiseerd echtscheidingsmediator en is bekend met verschillende mediationmethoden om u te helpen om tot afspraken te komen en om op een goede en respectvolle wijze de gevolgen van de echtscheiding te regelen. Het voordeel van mediation bij echtscheiding is dat de verhoudingen er in de regel op vooruitgaan, u vaak beiden tevreden bent met de uitkomst en dat u beter in staat bent om ook eventuele toekomstige verschillen van mening goed op te lossen.

Meer over echtscheidingsmediation kunt u hier vinden.

Kortom…

Bij ons kunt u rekenen op een persoonlijke en betrokken aanpak, maar uiteraard ook op kwaliteit, deskundigheid en professionaliteit. Mocht u nog meer informatie willen, dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 0165-554888 of een mail sturen naar info@brekelmansvanderven.nl.