Ontbinding geregistreerd partnerschap

Bent u het met elkaar eens en hebt u met elkaar geen minderjarige kinderen heeft dan kunt u een geregistreerd partnerschap buiten de rechter om ontbinden. Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap zonder rechter heeft u dan wel een advocaat of notaris nodig. Bij de advocaat of notaris maakt u samen een overeenkomst waarin staat dat u het geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. Ook kunt u dan afspraken maken over bijvoorbeeld het pensioenalimentatie of de verdeling van de gemeenschappelijke goederen.

Zijn er wel minderjarige kinderen of bent u het niet eens en wil maar een van u het partnerschap beëindigen dan dient een verzoek tot ontbinding van het geregistreerd partnerschap bij de rechtbank te worden ingediend.

Bij het verzoekschrift moet u als u minderjarige kinderen hebt een ouderschapsplan meesturen. De procedure voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap via de rechter is gelijk aan de procedure bij een echtscheiding.

Zodra de overeenkomst of beschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand, is het geregistreerd partnerschap beëindigd.

Informatie

De advocaten van Brekelmans Van der Ven hebben een ruime ervaring en staan u graag te woord. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bellen of een email sturen om een afspraak te maken. Het eerste gesprek is altijd kosteloos. U kunt ook zonder afspraak langskomen op ons gratis spreekuur iedere woensdag van 16.00 tot 18.00 uur.